Ани Манева

БЛОГ

Копирайтър фрийлансър

Копирайтър фрийлансър

Това, което отличава успешния продукт в морето от конкуренция, е брандирането, популяризирането на марката чрез всички видове реклама. А то включва тона, стила на общуване с целевата аудитория.

Има много страхотни причини да работите с външен специалист (аутсорсинг) за изпълнението на определени проекти, особено когато става дума за копирайтинг. Ето списък с пет от тях, които обясняват защо наемането на професионален копирайтър фрийлансър е едно от най-умните неща, които може да направите за вашия бизнес.

1. ПРОФЕСИОНАЛНИЯТ КОПИРАЙТЪР ФРИЙЛАНСЪР Е СПЕЦИАЛИСТ

Той е квалифициран да създава съдържание, което ще ви отличи във вашата сфера, ще подобри позициите на марката и ще спомогне за увеличаването на продажбите. Професионалният копирайтър не е само журналист – той произвежда актуални новини за работата ви, като маркетингово средство за разширяване на мрежата от клиенти, на които продавате продукти и услуги. Той е специалистът, компетентен да представи вашия проект пред света.

m

копирайтър фрийлансър

m

2. СПЕЦИАЛИСТЪТ ЩЕ ВИ СПЕСТИ ВРЕМЕ

Вероятно си давате сметка, че бизнесът ви се нуждае от копирайтинг. Каква обаче е ползата да влагате ценно време в списването на блог, когато вашите отговорности са съвсем различни? Писането на статии, съобщения за медиите или цялостното пренаписване на уеб сайта е самостоятелна длъжност. Делегирането и към вашите служители отнема ресурси, необходими за изпълнението на основните им задължения.

m

м

Създаването на качествено съдържание, граматически и стилистично издържано, изисква специфични умения и спокойствие, за да бъде ефективно. Тук е ролята на специалиста на свободна практика, който работи в спокойната среда на дома си или на някоя красива хижа, далеч от разсейващата среда на конвенционалното работно място. Той може да изпълни за час това, което на вас би отнело седмици в натовареното работно ежедневие. Наемете човек с изградена техника на работа, който може да свърши работата в разумни параметри.

3. …И ПАРИ

„Работя над това от месеци, но все още не е завършено. Ние сме много добри в нашата област, но никой от екипа не разполага с излишно време или особени умения за писане”. Това е типичното обобщение от клиенти, когато започвам да работя по техния проект. Не се притеснявайте, има си хора за всичко.

Копирайтърът може би не е софтуерен разработчик, инженер или строител, но може да разкаже за вашата дейност по начин, който ще донесе много различни ползи на компанията.

Дали обаче отварянето на щатна длъжност няма да се окаже излишно скъп ход, ако количеството задачи е недостатъчно, за да запълни 40-часовите работни седмици? Авторът (журналист) на свободна практика, който упражнява свободна професия, намалява всички разходи за постоянния служител. Той е свободата легално да платите точно и само за работата, която сте предвидили към момента, без допълнителни разноски за осигуровки, бонуси, купони, застраховки, болнични или отпуски… ежемесечно. Сега е моментът да калкулирате тези суми и да ги поставите на везните заедно с другите приоритети от вашия бизнес план.

m

копирайтър фрийлансър

m

4. ПРОФЕСИОНАЛНИЯТ КОПИРАЙТЪР ФРИЙЛАНСЪР ЩЕ СВЪРШИ ТОЧНО ТОВА, КОЕТО ТРЯБВА

Всеки маркетолог ще ви каже, че блогът е сърцето на успешната стратегия за съдържание. От дизайна на страницата през заглавията, увод, изложение, включени изображения, деликатни послания или директни призиви за действие… Искате или не, всичко това говори за нивото на фирмата и влияе върху решенията на потребителите. Ето защо е важно да надскочите посредственото.

От малък стартъп до голям бизнес, всеки тип компания може да се възползва от професионалните умения на специалиста по създаване на съдържание, който владее тънкостите в занаята.

m

m

*Оценете потенциала на ползването на копирайтинг услуги през агенция и ако имате пряка връзка с писателя си. Директната комуникация значително улеснява взимането на верните решения за представянето ви пред публиката.

5. …И ЩЕ ВИ ДАДЕ ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ОЧАКВАТЕ

Това може да не се отнася до всеки копирайтър. Професионалната квалификация, солидният опит и разбирането за писането като призвание представляват щедър набор от предимства, които може да работят за вас.

В същото време, авторът на свободна практика управлява собствен бизнес, а това означава, че той е заинтересован да работи качествено повече, отколкото затрупаните с работа служители, при които целта е преди всичко да преминат нататък.

m

копирайтър фрийлансър

m

Помнете, че съдържание ви е огледален образ на вашия бизнес! Това е първият фактор, по който клиентите ви преценяват. От качеството на посланията зависи дали ще си спечелите силни позиции или в бъдеще ще се наложи да платите скъпо, докато се опитвате да поправите щетите.

Повишете стандарта във вашата организация и се свържете с мен следващият път, когато напразно се потите над клавиатурата.

m

ПРЕГЛЕДАЙТЕ И СТАТИЯТА:

Що е то копирайтинг и защо е важен за (онлайн) маркетинга?

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Autospot / blog

Universal Car Rent / blog