Ани Манева

БЛОГ

Копирайтинг услуги

Като собственик на бизнес всеки ден се изправяте пред различни предизвикателства. Може би разчитате на страхотен екип, но отговорността всички процеси да вървят гладко остава във вашето поле. В случай че стартирате нов проект или искате да подобрите присъствието си онлайн, използвайте тези съвети, за да намирате лесно най-добрите копирайтинг услуги.

1. ФОРМУЛИРАЙТЕ ПРИОРИТЕТИТЕ

Направете план с ясни критерии, които ще ви помогнат да редуцирате резултатите в търсачката. Методът е много по-ефикасен, отколкото да изпращате запитвания на всеки сайт за копирайтинг услуги, който Google ви покаже. Ето какво може да включите в списъка.

списък с копирайтинг услуги

Какъв вид копирайтинг планирате към момента?

Може би се налага да редактирате няколко описания на продукти или планирате голям обем от дейности. В единия случай ще търсите бързина, във втория – опит. Преценете дали начинаещ автор би се справил със задачите или ангажиментът изисква повече умения.

Постоянен служител, агенция или копирайтър фрийлансър?

За дейностите, които планирате към момента от значение може да бъде бързината, качеството, възможността за непосредствена комуникация или обратното – възможността да не се ангажирате лично. Определете вашата роля в създаването на съдържанието и направете търсенето според това.

ПОМОГНЕТЕ СИ И СЪС СТАТИЯТА 5 добри причини да работите с копирайтър фрийлансър

Онлайн комуникация или непосредствен контакт?

Някои копирайтъри се придържат към онлайн комуникацията с клиенти, тъй като определят физическото си присъствие на работни срещи, като време, използвано неефективно. Обмислете доколко тази стратегия е от значение и използвайте това като маркер при търсенето (вижте ТУК моята политика).

Проучете сайтовете за копирайтинг услуги

Вероятно вече сте ограничили резултатите до няколко възможности. Разгледайте внимателно всяка от тях и вижте какво привлича вниманието ви. Ако то е ценно, отделете го в нов раздел. Съсредоточете се върху отворените табове и затворете всичко останало. Потърсете в тях портфолио, блог, отзиви от клиенти.

🔵 Предлагането на копирайтинг услуги е свързано с предоставянето на образци от тази дейност. Това може да са връзки към уебсайтове, по които е работено. Прегледайте и тях.

🔵 Наличието на блог е много удобен показател за стила на авторите: ако там намерите полезна информация, това е още един плюс, който може да наклони везните.

🔵 Вижте отзивите от клиенти. Въпреки че вероятно ще намерите само положителни оценки, тези коментари дават добра представа за силните страни на притежателите им.

Помислете за бюджета

Цената, разбира се, е фактор, така че ще искате оферта. При копирайтингът обаче е трудно тя да бъде главното условие, тъй като зависи от обема работа, разпределянето и във времето, както и от много други обстоятелства. Когато мислите върху бюджета, по-скоро поставете разумни граници, които може да варират по обективни причини.

Във всеки случай, когато отправяте вашите запитвания, се старайте да бъдете много конкретни за услугите, от които се интересувате. На този етап даването на крайна цена може да не е възможно, но винаги ще получите отговор. Преценете доколко насоките в него са основателни и дали ви вършат работа.

Имайте предвид, че времето е най-ценният ресурс за копирайтъра. Натрупаният опит позволява на професионалиста да отсява предложенията, които ще носят ползи на двете страни. И това е добре.

2. ТЪРСЕТЕ ОПИТ В ПИСАНЕТО ЗА УЕБ, А НЕ НЕПРЕМЕННО ВЪВ ВАШИЯ СЕКТОР

Понякога клиентите попадат в капана да търсят писател с опит в конкретната сфера, без да си дават сметка колко ограничаваща перспектива е това. Правилният автор може да създава ефективно съдържание в много различни области, без да има опит в тях.

Да речем, че управлявате дентално студио. Стоматолози ли ще търсите или копирайтинг услуги, чрез които убедително да разказвате колко добро зъболечение предлагате? Помнете: копирайтингът е реклама. Разумно е да се стремите към рекламно съвършенство, дори бизнесът ви да е специфичен колкото и квантовата механика, но не и да очаквате от вашите физици да го постигнат.

3. МИСЛЕТЕ ЕДНОВРЕМЕННО ЗА КОПИРАЙТИНГА И ДИЗАЙНА

Източник: hookagency.com

Текстът или дизайнът – кое е първо?

Кое е вашето ключово послание, което посетителите непременно трябва да видят на сайта? По какъв начин ще разположите останала информация? За да качвате текстове обаче, са нужни ефектни страници, които да подсилват посланията, докато изпълняват много други функции. Дизайнът и писменото съдържание са двете страни на монетата. Ето защо оптималният вариант е да работите едновременно по тях.

В случай че вече разполагате с професионално проектиран уебсайт (като навигация и функционалност), бъдете готови на промени в дизайна, ако е необходимо. Визията е важна, но копирайтингът е това, което убеждава посетителя да стане клиент.

СЪЗДАВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕ ЗА УЕБ

Намирането на професионални копирайтинг услуги не трябва да е трудно. Самото създаване на съдържание за уеб обаче може да бъде дълъг процес, особено ако планирате голяма платформа с много страници или сложна функционалност. Надявам се тези съвети да ви помогнат в намирането на това, което ви е нужно в момента. Google прелива с оферти на копирайтъри, но тези, с които ще работите лесно и пълноценно вероятно не са толкова много.

Ако имате допълнителни въпроси или стартирате нов проект, свържете се с мен!

м

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ МЕН ВЪВ FACEBOOK и поканете вашите приятели, които може да търсят копирайтинг услуги!

m

БЛОГОВЕ, СПИСВАНИ ОТ МЕН:

🔶 Autospot / blog

🔶 Universal Car Rent / blog

🔶 Luxury Cars / blog (от първата статия до статията „Жените или мъжете шофират по-безопасно?“)

🔶 Sweet Home / blog